Гамлет Зіньківський створює новий стріт-арт у Мар’їнці Донецької області

У серпні 2019 року Гамлет відвідав Мар’їнку, Донецької області, де пролягає лінія фронту. 

10 сентября 19

«Носить значок Peace в стране, которая ведет оборонительную войну, – неуместно. Я был таким хипующим персонажем: peace, love-love, но в стране, которая воюет, это некорректно хотя бы по отношению к тем пацанам, которые в окопах..» Гамлет Зіньківський, з інтерв’ю виданню #Буквы, 6 липня 2019 року

У серпні 2019 року Гамлет відвідав Мар’їнку, Донецької області, де пролягає лінія фронту.

* Гамлет Зіньківський (1986, Харків) – український художник, відомий своїми стріт-арт роботами та ілюстраціями. Гамлет віддає перевагу монохромному стилю, його роботи майже завжди супроводжуються лаконічним філософським підписом. 

У 2009 і 2011 році став одним з фіналістів на здобуття PinchukArtCentre Prize. У 2013 році разом з Жанною Кадировою і Миколою Рідним представляв Україну на 53 Венеціанській бієнале. Наприкінці травня 2019 року у ЦСМ М17 відкрилася виставка Гамлета “Нічого зайвого”, яка тривала до кінця червня. Роботи художника виставлялися у Німеччині, Франції, Британії, Австрії, Прибалтиці, Польщі, Грузії.

Останнім часом Гамлет Зіньковський підписується «Гам Лет» («гомін років», або як художник трактує - «шум часу»). Багато робіт стріт-арту Гамлета Зінківського у Харкові знаходяться в арках і підворіттях — їх Гамлет називає «Стріт-арт для людей дощу». За задумом художника в цих арках люди, що йдуть вулицею, перечікують раптові зливи, при цьому вони можуть споглядати роботи і замислюватися про вічне.