Світові арт-премії до кінця 2019 року

Richard Mosse з роботою "Heat Maps", переможець Prix Pictet SPACE

До кінця року ми дізнаємося лауреатів світових арт-премій: Luxembourg Art Prize, Prix Marcel Duchamp, Prix Pictet, Turner Prize

25 сентября 19

До кінця року ми дізнаємося лауреатів наступних світових арт-премій:

-Luxembourg Art Prize- 

28 вересня 2019

5-та церемонія вручення премії мистецтва в Люксембурзі відбудеться 28 вересня 2019 року у Pinacotheque. Призовий фонд складає 50 000 євро. Люксембурзька премія мистецтв – це щорічна міжнародна премія, започаткована приватним некомерційним музеєм Pinacotheque у Великому герцогстві Люксембург. Щороку Премія має на меті виявити нові таланти серед аматорів або професіоналів, незалежно від віку та національності. Премія передбачає також групову виставку фіналістів та подальшу підтримку міжнародної мережі фіналістів, яка існує з 2015 року.

-Prix Marcel Duchamp-

14 жовтня 2019

Prix Marcel Duchamp – нагорода, що присуджується щорічно художнику, який працює у Франції. На початку року прес-центр премії оприлюднив шорт-лист на 2019 рік. Переможець буде оголошений в Центрі Помпіду в Парижі в жовтні. Prix Marcel Duchamp вважається найпрестижнішою мистецькою премією у Франції. Винагорода становить 35,000 євро. Серед минулих переможців - Kader Attia, Cyprien Gaillard, Melik Ohanian, і Clément Cogitore, який в минулому році став першим режисером, який отримав цю нагороду.

-Prix Pictet-

13 листопада 2019

Переможець міжнародної женевської премії Prix Pictet буде оголошений цього року 13 листопада, а з 14 листопада до 8 грудня пройде виставка «Hope» («Надія») 12 фотографів-фіналістів премії в музеї Victoria and Albert Museum в Лондоні. Цього року премія фокусується на темі екологічної та соціально-економічної стійкості, вирішенні глобальних екологічних проблем, зниженні рівня бідності в світі. Преміальний фонд складає 100,000 швейцарських франків.

-Turner Prize-

3 грудня 2019

Tate Britain анонсувала чотирьох художників, що увійшли до шорт-листу на премію Тернера 2019 року: Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock, Oscar Murillo та Tai Shani. Виставка робіт чотирьох фіналістів наразі проходитиме з 28 вересня 2019 по 12 січня 2020 в Turner Contemporary у Маргейті. Переможця буде оголошено 3 грудня 2019 року на церемонії нагородження в прямому ефірі BBC, медіа-партнера премії Тернера. Премія вручається британським художникам за видатну виставку або презентацію їх робіт за останні дванадцять місяців. Преміальний фонд складає 40,000 фунтів стерлінгів: 25,000 фунтів стерлінгів дістаються переможцю та по 5,000 фунтів стерлінгів кожному з художників, включених до короткого списку фіналістів.