Art Basel Miami Beach 2019

Не секрет, що Майамі є одним з ключових міжнародних центрів мистецтва, але це визнання зазвичай посилюється в грудні, коли вже традиційно Art Basel займає територію конференц-центру Майамі-Біч.

30 November 19

Art Basel Miami Beach

05 – 08 грудня 2019

Preview 04 грудня

Meridians Opening 03 грудня

Флорида, США

Не секрет, що Майамі є одним з ключових міжнародних центрів мистецтва, але це визнання зазвичай посилюється в грудні, коли вже традиційно Art Basel займає територію конференц-центру Майамі-Біч.

269 світових галерей в грудні цього року приїдуть на арт-ярмарок Art Basel на східному узбережжі США, 203 з них – представлені у основному секторі Galleries. Щорічно ярмарок, який проходить у будівлі Miami Beach Convention Center, відвідують більше 70 000 гостей. На ярмарку в Америці світові галереї представлятимуть роботи майстрів сучасного мистецтва і покоління молодих зірок світового мистецтва. До нових галерей-учасників, які долучаються до участі цього року, входять як нью-йоркські трендсеттери, так і значимі токійські галереї.

У секторі Nova галереї представлять одного, двох або трьох художників, які демонструють роботи, створені за останні три роки; Positions дозволяє кураторам, критикам і колекціонерам розкривати нові амбітні таланти з усього світу, надаючи платформу лише одному художнику для презентації великого проекту; Edition традиційно включатиме важливі і рідкісні публікації, Magazines – світові арт-видання; арт-бесіди проходитимуть у рамках розділу Conversations. Також, передбачено розділ Kabinett, де у окремо виділеному просторі на стендах, галереї представлятимуть виставку художника за своїм вибором. Різноманітність кураторських концепцій включає тематичні групові виставки, художні історичні шоукейси і персональні виставки молодих художників. Розділ Survey представляє “історичні художні проекти” і може включати як індивідуальні виставки художників, так і колективні та тематичні виставки художників, які представляють різні культури, покоління і мистецькі прийоми.

Цього року вперше відбудеться Art Basel's Meridians – сектор, який курується Magali Arriola (директор Museo Tamayo, Мехіко). Розділ надаватиме галереям можливість представити амбітні монументальні твори, які виходять за межі художнього ярмарку, включаючи масштабні скульптури та картини, інсталяції, відеороботи та перформанси наживо.

34 великомасштабні скульптури, картини та відеоінсталяції відомих і молодих художників, серед яких вже заявлені британський художник та режисер Isaac Julien зі своєю відео-інсталяцією, яка розповідатиме про спадщину архітектора Lina Bo Bardi, а також лос-анджелеський художник Candice Lin з роботою про “вроджену” експлуатацію та колоніальне насильство, і бельгійський художник Laure Prouvost, яка створила вигадану “туристичну агенцію минулого” у роботі DEEP TRAVELS Ink,  – такою буде перша колекція в рамках сектору Meridians. Виставка відбудеться у Grand Ballroom конференц-центру Майамі-Біч.

Відвідуваність виставки невпинно зростає з кожним роком, і ряд сателітних галерей та музейних інституцій тільки виграє від зростаючого в цей тиждень культурного трафіку. Цього року музеї по всьому місту представлять витвори мистецтва, що охоплюють континенти і покоління – ідеальне доповненням до безлічі заходів тижня мистецтва в Майамі. Паралельно з ярмарком Art Basel проходитиме міжнародний форум з дизайну Design Miami, а в музеї Perez можна буде поглянути на скульптури Джорджа Сігала, а також на оптичні скульптурні ілюзії Тересіти Фернандес. ICA Маямі в той же час пропонує дослідити "нескінченні дзеркальні кімнати" Яйої Кусама у спеціальній виставці: "Вся вічна моя любов до гарбузів" (2016).

Слід також зазирнути у новий скульптурний сад-бестіарій подружжя Лаланнів у приміщенні готелю Raleigh, який відкрився наприкінці листопада у пишному тропічному саду, спроектованому архітектором Peter Marino і майамським ландшафтним архітектором Raymond Jungles. Публічна виставка включає понад 40 сюрреалістичних скульптур пари французьких художників Клода і Франсуа-Ксав'є Лаланн, відомих світу мистецтва як Les Lalanne – подружжя Лаланнів. До речі, нещодавно персональна колекція подружжя була розпродана на аукціоні Sotheby’s за €91 млн.

В рамках BMW Art Journey – спільної ініціативи Art Basel та бренду BMW – будуть представлені нові роботи лауреата минулорічної премії Zac Langdon-Pole у BMW Lounge. А 3 грудня художник Zac Langdon-Pole, астронавт NASA і фотограф Terry Virts, а також художник Sanford Biggers зустрінуться за бесідою з арт-консультантом András Szántó у Soho Beach House.

Відвідавши ярмарок у Маямі цього року можна оцінити не тільки мистецтво, але і архітектурну цінність міста, адже за декілька останніх років тут з’явився ряд архітектурних шедеврів, зокрема нова будівля, спроектована Захою Хадід.

Минулорічний ярмарок Art Basel Miami Beach: https://youtu.be/yttz-5oNAIQ

Highlights тижня мистецтва у Маямі:

Ярмарок Design Miami (3-8 грудня)

15-тий ярмарок PULSE (5-8 грудня)

Ярмарок PRIZM (2-8 грудня)

Ярмарок NADA (5-8 грудня)

19-тий ярмарок SCOPE Miami Beach (3-8 грудня)

2-ий щорічний фестиваль сучасного мистецтва FAENA FESTIVAL (2-8 грудня)