Blog

"Omnibus" Honey-Suckle Company у Institute of Contemporary Arts, Лондон

03 October 19

Omnibus - це перша виставка берлінського колективу Honey-Suckle Company, яка об'єднала ключові роботи їх двадцятип'ятирічної творчої історії. 2 жовтня відбулося відкриття виставки у Institute of Contemporary Arts, Лондон.

Заснований в 1994 році, колектив Honey-Suckle Company позиціонує себе як «рух, що виник на постійній серії мінливих і ефемерних втручань в моду, музику і мистецтво». Колектив виник після возз'єднання міста і в період доінтернетового культурного і соціального контексту Берліна, коли місто жило підпільними техно-сценами і сквоттінгом. Назва компанії Honey-Suckle Company походить від назви гомеопатичного препарату доктора Едварда Баха «цвітіння жимолості». За словами Баха, властивості рослини допомагають дістати науку з минулого досвіду і відновити почуття впевненості в завтрашньому дні, і таким чином відчути тверду землю під ногами 



»»

Марк Бредфорд «Cerberus» у галереї Hauser & Wirth, Лондон

02 October 19

«Cerberus» (Цербер, непідкупний і лютий страж) - перша виставка Марка Бредфорда у Лондонській галереї Hauser & Wirth. На виставці нових робіт, що охоплює всі приміщення галереї, Бредфорд знову повертається до давньої міфології, що є для нього постійним джерелом натхнення. Тепер у фокусі творчості багатоголовий собака Цербер, що охороняє вхід в Аїд. Це особливо резонансна метафора для Бредфорда, адже він завжди захоплювався інтерстиціальними, або «проміжними», просторами і фігурами. Cerberus - це виставка, присвячена місцям, складним і проміжним, де виникають конфлікти, але також і є надія на їх вирішення.

 


»»

Afternoon Tea - Annual Commission. Колекція Заблудовіч

01 October 19

Паралельно з ярмарком Frieze у Лондоні відбувається ряд важливих подій.

Zabludowicz Collection запрошує на так званий “Післяобідній чай” з директором Elizabeth Neilson і куратором Paul Luckraft, які представлять виставку робіт художників Shana Moulton, Puck Verkade та Rebecca Allen.

У своєму першому інституціональному соло-шоу у Великобританії Шана Молтон (Shana Moulton) представляє нову роботу, яку створила на замовлення Zabludowicz, разом з ключовими проектами своєї творчості. Молтон працює з відео, скульптурними інсталяціями, костюмами і перформансами для створення екстрасенсорної та естетичної сфери навколо її альтер-его Синтії.

Пак Веркад (Puck Verkade) представляє свій новий проект "Чума", у якому відображені похмурі паралелі між екологічним і психічним розладом.

Більше тридцяти років поспіль Ребекка Аллен (Rebecca Allen) була мотивована вірою в 



»»

Ярмарок Frieze, Лондон 2019

30 September 19

Лондон, Regent’s Park

4-6 жовтня 2019 року

Попередній перегляд: 2-3 жовтня

Розділ Frieze Masters ярмарку традиційно охоплює шість тисячоліть світового мистецтва та відкриває різні перспективи в історії мистецтва. “Frieze Masters Talks” повертається на ярмарок, який курує Тім Марлоу (художній керівник Королівської академії мистецтв).  Цього року в рамках Frieze Masters Talks сучасні художники обговорюватимуть вплив історичного мистецтва на свої дослідження і практику. Серед виступаючих – Ai Weiwei, Mark Bradford, Elizabeth Peyton, Edmund de Waal та Michael Craig-Martin.

“Spotlight” фокусуватиметься на митцях ХХ сторіччя, включаючи нью-йоркських майстрів Gordon Parks, Howardena Pindell та General Idea. Також на ярмарку будуть представлені модерністські дизайнерські роботи Eileen Gray та роботи з колекції David David-Weill в підрозділі “Collections”.

Молоді галереї розділу Frieze London в 



»»

Лауреаты Baloise Art Prize 2019

13 June 19

11 июня в Базеле вручили премию Baloise Art Prize. Обладателями стали Xinyi Cheng из Китая и Giulia Cenci из Италии. Вознаграждение в размере 30 000 швейцарских франков вручается лауреатам на Арт Базеле международным жюри. Премия также подразумевает приобретение работ победителей для передачи их на персональные выставки в 2 музейных институции в Европе: Nationalgalerie – Staatliche Museen zu Berlin и MUDAM, Luxembourg.

Напомним, прошлогодние лауреаты – это Suki Seokyeong Kang из Южной Кореи и Lawrence Abu Hamdan из Иордании. Работы каждого из них представлены и на Art Basel 2019. Suki Seokyeong Kang фигурировала на биеннале в Венеции в этом году, а Lawrence Abu Hamdan номинировался на премию Тернера.

 
»»