Ярмарок Frieze, Лондон 2019

30 September 19

Лондон, Regent’s Park

4-6 жовтня 2019 року

Попередній перегляд: 2-3 жовтня

Розділ Frieze Masters ярмарку традиційно охоплює шість тисячоліть світового мистецтва та відкриває різні перспективи в історії мистецтва. “Frieze Masters Talks” повертається на ярмарок, який курує Тім Марлоу (художній керівник Королівської академії мистецтв).  Цього року в рамках Frieze Masters Talks сучасні художники обговорюватимуть вплив історичного мистецтва на свої дослідження і практику. Серед виступаючих – Ai Weiwei, Mark Bradford, Elizabeth Peyton, Edmund de Waal та Michael Craig-Martin.

“Spotlight” фокусуватиметься на митцях ХХ сторіччя, включаючи нью-йоркських майстрів Gordon Parks, Howardena Pindell та General Idea. Також на ярмарку будуть представлені модерністські дизайнерські роботи Eileen Gray та роботи з колекції David David-Weill в підрозділі “Collections”.

Молоді галереї розділу Frieze London в рамках підрозділу “Focus” представлять роботи багатьох сучасних митців, серед яких Kembra Pfahler, Kapwani Kiwanga та Karon Davis. Woven – новий тематичний розділ ярмарку – об’єднає ряд міжнародних постатей, зокрема Mrinalini Mukherjee, Monika Correa та Angela Su.  В рамках “LIVE”, який курується Diana Campbell Betancourt, відбудуться перформанси Sophie Jung, William Forsythe, Shezad Dawood, Oskar Schlemmer та інших.

Diana Campbell Betancourt також виступає куратором шоу Frieze Artist Award на ярмарку. Цьогорічний лауреат премії – Himali Singh Soin – перший митець в історії, який отримує премію за кінороботу. Проект майстра під назвою ‘we are opposite like that’ (‘ми такі ж протилежності’) ґрунтується на її дослідженнях у віддалених районах Арктичного і Антарктичного кіл.

100-річчя від заснування Баухауса знайшло відображення у програмі Frieze Talks 2019. Серед спікерів, які переосмислюватимуть новаторські ідеї школи, заявлені Diedrick Brackens, а також Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė та Lina Lapelytė - володарі Золотого Лева Венеціанської бієнале цього року (Литовський павільйон).

Щорічні дискусії Conversations on Collecting запрошують Larry Marx, Allan Warburg та Kasseem 'Swizz Beatz' Dean поділитися власним досвідом в колекціонуванні мистецтва.