"Omnibus" Honey-Suckle Company у Institute of Contemporary Arts, Лондон

03 October 19

Omnibus - це перша виставка берлінського колективу Honey-Suckle Company, яка об'єднала ключові роботи їх двадцятип'ятирічної творчої історії. 2 жовтня відбулося відкриття виставки у Institute of Contemporary Arts, Лондон.

Заснований в 1994 році, колектив Honey-Suckle Company позиціонує себе як «рух, що виник на постійній серії мінливих і ефемерних втручань в моду, музику і мистецтво». Колектив виник після возз'єднання міста і в період доінтернетового культурного і соціального контексту Берліна, коли місто жило підпільними техно-сценами і сквоттінгом. Назва компанії Honey-Suckle Company походить від назви гомеопатичного препарату доктора Едварда Баха «цвітіння жимолості». За словами Баха, властивості рослини допомагають дістати науку з минулого досвіду і відновити почуття впевненості в завтрашньому дні, і таким чином відчути тверду землю під ногами сьогодні.

На виставці представлені колекції одягу з перформансів 90х років, інсталяції та фільми, а також роботи 2000х, такі як NEUBAND, які “переосмислюють” стилістичні коди і уявлення про Баухаус та російський авангард початку ХХ століття. Кульмінацією проекту Omnibus є інсталяції Non Est Hic (2006) і Materia Prima (2007) - сценографії, які стають одночасно порталами і перехідними станами буття. У Materia Prima фізична структура - це контейнер для зони небуття; тактильний, видимий світ розчиняється в аурі, психічному просторі. Ці роботи підкреслюють важливість колективної свідомості, що знаходиться в постійному перехідному стані.

Виставка відкрита до 12 січня 2020 року.