Церемонія нагородження M17 Sculpture Prize

ARTСult Foundation виступив партнером події

02 березня 21

У суботу, 27 лютого, у Центрі сучасного мистецтва М17 відбулася церемонія нагородження переможця першої премії у галузі тривимірного мистецтва M17 Sculpture Prize. ARTСult Foundation виступив партнером події. 

До другого етапу відбору жюрі відібрало чотирьох номінантів з-поміж 12 проєктів, серед яких: Марта Дяченко, «Літаючий острів»; Даниїл Шуміхін, «Нестійкі зв’язки з майбутнім у даних умовах»; Михайло Алексеєнко, «Кришталева мрія»; Данило Галкін, «Зорепад».

Основний приз та премію у розмірі 250 000 гривень від головного партнера проєкту Adamovskіy Foundation отримав Михайло Алексеєнко, автор роботи «Кришталева мрія». Спеціальні нагороди від партнерів М17 - SEARCH Foundation та Berkeley Real Estate - отримали Андрій Кириченко та Даниїл Шуміхін.

«Всі 12 проєктів, які увійшли до експозиції, безумовно можна назвати переможцями. Участь у премії вимагала пройти шалений відбір серед 200 конкурсних пропозицій, подолати шлях від ідеї до її втілення, але маємо надію, що кожен номінант зміг отримати досвід і нові знання та досвід. Журі було надзвичайно важко, адже наші експертки не могли відвідати виставку і переглядали роботи конкурсантів онлайн. 

Членам жюрі довелося відмовити багатьом гідним учасникам, проте кожна з робіт, які представили наші номінанти, заслуговує на окрему увагу. Ми впевнені, що наші митці створять та реалізують не один знаковий проєкт як в Україні, так і за її межами».

~Наталія Шпитковська, директорка Центру сучасного мистецтва М17

До складу жюрі Премії увійшли знавці тривимірного мистецтва з різних куточків світу – кураторка проєкту «Скульптурний парк Мюнстера» Маріанна Вагнер, голова кураторської програми Йоркширського скульптурного парку Хелен Фібі, незалежна кураторка та консультантка центру сучасного мистецтва Fondazione Merz Ліза Парола. Кураторкою проєкту стала Катерина Рай.

Побачити роботи переможця та інших номінантів можна в стінах ЦСМ М17 до кінця березня 2021 року. 

Дізнатися більше про номінантів Премії, а також ознайомитись з новинами можна на сторінці проєкту

Подивится у повторі прямий ефір з церемонії нагородження через мережу Фейсбук (початок запису з 13:11). 


Проект

М17 Sculpture Prize

17 лютого р – 30 червня 2020 р.

17 лютого в Центрі сучасного мистецтва М17 відбулася прес-конференція з номінантами першої в Україні професійної премії для скульпторів М17 Sculpture Prize. ARTСult Foundation виступив партнером події.