Українські митці в Saatchi Gallery, дні України в Лондоні

17-19 жовтня 2013 року в Лондоні вперше відбудеться масштабний культурний фестиваль “Дні України у Великобританії” за підтримки Firtash Foundation

До програми подій входить арт-проект в галереї Saatchi, де будуть представлені видатні сучасні українські митці


09 жовтня 13

17-19 жовтня 2013 року в Лондоні вперше відбудеться масштабний культурний фестиваль “Дні України у Великобританії” за підтримки Firtash Foundation

До програми подій входить арт-проект в галереї Saatchi, де будуть представлені видатні сучасні українські митці: Анатолій Криволап, Віктор Сидоренко, Олег Тістол, Тіберій Сильваші, Ігор Гусев, Жанна Кадирова, Павло Корестей, Микола Маценко, Роман Мінін, Вінні Реунов, Олександр Ройтбурд, Арсен Савадов, Марина Скугарєва, Василь Цаголов, Матвій Вайсберг, Олександр Животков, Борис Михайлов, Назар Білик та Артем Волокітін.

“Метою проекту”- зазначив Ігор Абрамович, куратор виставки та радник при Інституті Проблем Сучасного Мистецтва- “є показ розвитку сучасного українського мистецтва крізь призму творчості декількох поколінь українських художників.

Всі учасники проекту визнані в Україні і за кордоном, неодноразово виставлялись на міжнарожних ярмарках, аукціонах та бієнале.

Виставка в Лондоні презентує прогрес українського мистецтва протягом двох останніх десятилість і покаже як творчий бум 90-х визначив два основні напрямки: фігуративний постомодерн та неофігуративний нео-авангард. Ці два напрямки визначили загальну природу українського мистецтва того часу і передумовили сучасний стиль мистецтва. Проект також продемонструє феномен 2000-х, що продовжує розвиток арт-процесів в новому форматі і значенні.”

“Присутність українських художників в галереї Saatchi є значимою”, вважає Віктор Сидоренко, директор Інституту Проблем Сучасного Мистецтва,-“адже це визнання нашого мистецтва на світовому рівні. ”

Окрім арт-проекту, програма передбачає цілу низку інших культурних заходів. Більш детальна інформація на сайті  www. ukraine-days.co.uk