Передчуття: українське сучасне мистецтво сьогодні

Унікальна виставка, яка пройде у відомій лондонській галереї Saatchi Gallery 8 жовтня 2014 року і об'єднає 70 робіт найбільш видатних українських художників

29 вересня 14

 «Передчуття: українське сучасне мистецтво сьогодні» - унікальна виставка, яка пройде у відомій лондонській галереї Saatchi Gallery 8 жовтня 2014 року і об'єднає 70 робіт найбільш видатних українських художників. У колекції представлені картини та інсталяції таких відомих митців як Олег Тістол, Віктор Сидоренко, Жанна Кадирова, а також нові імена, поки невідомі широкій європейській публіці. Виставка дає унікальну можливість побачити всю складність, неоднозначність процесів, що протікали в українському суспільстві останнімидесятиліттями. Таким чином, глядач опиняється втягнутим в осмислення тих значних трансформацій, які зіграли вирішальну роль у вигляді сьогоднішньої України.

 Мистецтво як засіб демонстрації національних цінностей, спосіб пізнання і відображення дійсності, дозволяє транслювати унікальний культурний код, властивий народу України. Так, сучасне мистецтво України відображає ті глибокі соціальні зміни, які мали місце за роки незалежності.

Куратори виставки: Марина Щербенко, Ігор Абрамович, Олександр Солов'йов та Андрій Сидоренко, за підтримки Інституту проблем сучасного мистецтва Національної Академії Мистецтв України (за участі Владислава Тузова та Наталії Шпитковської) .

Проект проходить за ініціативи та підтримки Firtash Foundation в рамках Днів України в Великобританії

http://www.saatchigallery.com/current/premonition.php

http://firtashfoundation.com/news/premonition_the_ukrainian_art_now.html