Арт-ярмарки 2019. Календар

Contemporary Istanbul (CIAF)
Стамбул, Туреччина 11-15 вересня 2019

Contemporary Istanbul ∙ Frieze ∙ FIAC ∙ TEFAF New York Fall ∙ Art Basel Miami Beach

06 вересня 19

Вересень

Contemporary Istanbul (CIAF)

Стамбул, Туреччина

11-15 вересня 2019

Ярмарок сучасного мистецтва в Туреччині проходить в місті, де з'єднуються Європа і Азія – у Стамбулі. У минулому році кількість відвідувачів арт-ярмарки досягла позначки в 74 тисячі, були представлені 83 світових галереї сучасного мистецтва. У цьому році пройде 14-ий ярмарок в будівлях Istanbul Convention and Exhibition Center і Istanbul Congress Center. У перший день – 11 вересня – попередній перегляд за запрошеннями. Паралельно з ярмарком, 14 вересня, відкривається 16-а Стамбульська бієнале, яка триватиме до середини листопада. У фокусі бієнале «Сьомий континент» – пластик у світовому океані.

https://www.contemporaryistanbul.com/

Жовтень

Frieze

Лондон, Великобританія

02-06 жовтня 2019

Арт-ярмарок Frieze проводиться в околицях королівського парку Regent's Park, і включає два основні розділи: Frieze London, де представлено сучасне мистецтво, і Frieze Masters, що об'єднує тисячі років мистецтва та роботи старих майстрів в сучасному контексті.  Frieze Sculpture проходить в English Gardens до 6 жовтня. Цього року тут представлені скульптури 23 митців із різних країн, серед яких Трейсі Емін, Жауме Пленса, Вік Муніс та Том Сакс. Під час проведення Frieze в Лондоні проходитиме виставка «Світло Рембрандта» в Dulwich Picture Gallery, в The National Gallery будуть виставлені портрети Гогена, а в Royal Academy of Arts проходитиме велика виставка робіт Ентоні Гормлі.

https://frieze.com/

FIAC

Париж, Франція

17-20 жовтня 2019

Паризький міжнародний ярмарок сучасного мистецтва було засновано у 1974 році. Захід традиційно проходитиме у Великому палаці (Grand Palais) Парижа. 46-ий арт-ярмарок FIAC приймає 197 світових галерей з 29 країн світу. 7-й карт-бланш, що заявлений в рамках ярмарку 2019, в цьому році отримала Яйої Кусама. Її робота буде представлена на площі Place Vendôme. FIAC Hors les Murs пройде на території садів Jardin des Tuileries, Музею Делакруа (Musée national Eugène Delacroix), площ Place de la Concorde і Place Vendôme.

https://www.fiac.com/en/Home/

Листопад

TEFAF New York Fall

Нью-Йорк, США

01-05 листопада 2019

Цього року проходитиме четвертий арт-ярмарок Tefaf New York Fall в історичній будівлі Park Avenue Armory на Мангеттені. Серед заявлених 90 учасників, 16 – беруть участь вперше. На ярмарку, що проходить у Нью-Йорку щорічно восени, представлено образотворче і декоративне мистецтво від античності до 1920 року. Цієї осені, якраз незадовго до ярмарки, в Нью-Йорку відкривається оновлений музей MoMA (відкриття призначене на 21 жовтня) – чудова можливість поєднати дві події.

https://www.tefaf.com/home

Грудень

Art Basel Miami Beach

Флорида, США

04-08 грудня 2019

Більше 250 провідних світових галерей щорічно приваблюють більше 70 000 відвідувачів до будівлі Miami Beach Convention Center, де проходить ярмарок. На Арт Базель в Америці світові галереї представлятимуть роботи майстрів сучасного мистецтва і покоління молодих зірок світового мистецтва. Паралельно в ці ж дати буде проходити міжнародний форум з дизайну Design Miami, а в музеї Perez можна буде поглянути на скульптури Джорджа Сігала. За останні кілька років в Маямі почався будівельний бум, з'явилася нова будівля, спроектована Захою Хадід. Отже, поїхавши на ярмарок, можна оцінити не тільки мистецтво, але і архітектурну цінність міста.

https://www.artbasel.com/miami-beach