27 травня р – 30 червня 2016 р.
Виставка Івана Марчука “Генотип Вольності”, що тріумфально простує країною, повертається до Києва! Цього разу геніальний майстер представить свої роботи в унікальному арт-хабі, що об’єднає видатні вітчизяні досягнення сучасного мистецтва, архітектури, дизайну і кулінарної майстерності.
“Україна XXI століття має своїх сучасних героїв. Земляк, Іван Марчук- визнаний у світі як геній сучасності. Я вдячний, що видатний художник підтримав наш проект, та представить свій неповторний живопис на відкритті гастро-арт-простору “Barvy”” , відмітив автор проекту Влад Галайда.
“Я гордий бути українцем,- говорить Марчук- мої твори -це інтелектуальна їжа! Ця виставка –виключення для мене. Я був вражений пристрастю організаторів до всього українського та бажанням їх культурного просвітництва. Врешті решт я –проста людина, і в мене також є свої кулінарні секрети”. В меню Barvy - автентичні рецепти різних народностей з усіх куточків України, серед яких і борщ від Марчука.
“Можливо, з цією вишуканою стравою передасться і частина таланту невтомного генія”, - відмічає кураторка проекту, Наталія Шпитковська. “На виставці будуть представлені роботи різних періодів: від полотен, виконаних в знаменитій, винайденій автором техніці пльонталізму до кольорових єкспресивних абстракцій”.
З дня свого відкриття, гастро-арт-простір “BARVY” стане місцем “must see” для мешканців та гостей столиці. В планах - проведення регулярних виставок талановитих українських художників, скульпторів, фотографів, ілюстраторів, а також музичних та модних перформансів.
Автори ідеї дизайну ресторану BARVY – відомі українські архітектори, переможці міжнародного конкурсу «Global Excellence Awards» у Парижі Слава Балбек та Андрій Бережинський, а реалізувала проект команда агентства 2b.group. Крім того, практично всі елементи в BARVY - деталі оздоблення, меблі, предмети декору, посуд – створені руками кращих українських майстрів.
За кухню в BARVY відповідають справжні професіонали: це бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-кухар легендарного ресторану SEREBRO, один з ТОП-25 найкращих шеф-кухарів України за версією журналу "Фокус"; шеф-кухар Олег Білоус з 21-річним досвідом роботи у найвідоміших ресторанах Європи та Азії; а також Олександр Опанасюк, шеф популярних ресторанів Києва, що спеціалізуються на приготуванні дичини. Серцем та душею ресторану – баром – буде керувати шеф-бармен Назар Макаров, призер чемпіонату світу Angastura Cocktail Challenge: він розробив авторську карту коктейлів на основі автентичних українських настоянок та сиропів.
Автор ідеї Влад Галайда, керуюча Ольга Хомусько , директор з маркетингу та арт-директор проекту Кшися Тачанська-Івакіна вважають своєю головною метою показати гостю, що сьогодні в Україні створюється продукт світового рівня, і такі проекти, як BARVY, представляють сучасну Україну з найкращого боку!
Виставка триватиме з 27 травня по 30 червня 2016 року. Artcult Foundation виступила арт-партнером проекту.
ЗМІ про проект