M17 Sculpture Prize

OPEN CALL для скульпторів

07 серпня 19

Центр сучасного мистецтва М17 за підтримки Adamovskiy Foundation у межах дослідницького напряму M17 Sculpture Project оголошує OPEN CALL на здобуття професійної премії для скульпторів M17 Sculpture Prize.

M17 Sculpture Prize націлена на пошук та підтримку талановитих сучасних художників з України, які працюють у жанрах скульптури, інсталяції та інших видах тривимірного мистецтва.

Переможець отримає премію в 250 000 гривень та фінансування на втілення обраного Відбірковим журі проекту за своїм ескізом.

Усю інформацію щодо умов участі, правил та строків подачі заявки шукайте на офіційній сторінці Премії:  http://m17.kiev.ua/sculptureprize

Цьогорічна тема Премії - "Коріння та пилок".

Проект пропонує замислитись, чим у сучасному світі для суспільства є поняття "коріння". Чи має вплив (прямий або опосередкований) походження особистості на її життя, діяльність, творчість, світосприйняття. Яка вона - природа постійного руху, пошуку територій для переміщення, розповсюдження. Коріння заглиблюється, вростає. Пилок же втримати не вдається, він розлітається зі швидкістю вітру на далекі території і не може бути контрольованим. Але, осідаючи, знову пускає коріння.

Де воно, коріння, в глобалізованому світі? І чи довговічне невкорінене? Де заховані точки опори, на які орієнтоване те мистецтво, що живе в часі, та його переживає. Що побачить художник, озирнувшись, занурившись у глибинні сенси культур, що виховали його, дають йому силу?

Наталія Шпитковська про премію в ефірі UA: Українське радіо

Жюрі

  • Стелла Іоанноу – директорка лондонського проекту «Скульптура в місті»

  • Людмила Лисенко – мистецтвознавиця, професорка НАОМА – Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури

  • Ліза Парола – незалежна кураторка, консультантка фонду Маріо Мерца

  • Катерина Рай – мистецтвознавиця, кураторка M17 Sculpture Project

  • Хелен Фібі – голова кураторської програми YSP – Yorkshire Sculpture Park

  • Наталія Шпитковська – директорка ЦСМ М17, арт-консультантка, співзасновниця ArtCult Foundation