Маріанна Вагнер з лекцією в рамках Презентації проекту "VR Forum і Art Festival"

Безпрецедентна для української культурної сфери подія - лекція кураторки Маріанни Вагнер у М17. Унікальна можливість поставити свої запитання!

10 червня 19

Маріанна Вагнер, на лекцію якої ми очікуємо 11 червня у межах Презентації проекту "VR Forum та Art Festival", - кураторка світового рівня. Багаторічне вивчення історії мистецтв та соціології у провідних університетах Німеччини принесли їй ступінь докторки наук. А за свою дисертацію “Проведення лекцій. Мовленнєвий акт як перформанс з 1950 року” у 2015 році Вагнер була нагороджена престижною Премією Йозефа Бойса за наукові дослідження.


У її робочому багажі - реалізація чисельних виставкових проектів, а також авторство безлічі публікацій, присвячених мистецтву з 1960-х років, перш за все перформансу, соціології мистецтва та художній продукції як формі інституційної критики.


У 2015 році Маріанна Вагнер стала кураторкою сучасного мистецтва і “Скульптурного проекту Мюнстер 2017” при Вестфальському державному музеї мистецтва та історії культури. Робота над Скульптурним проектом - заходами, які раз на десять років перетворюють весь Мюнстер на публічний виставковий майданчик і мають зчиняти якісне переосмислення суспільної експлуатації простору, - сприяла широкому визнанню Вагнер серед міжнародного професійного середовища.


Сьогодні Маріанна є також головою Архіву Скульптурного проекту Мюнстер, де працює, над власним дослідницьким проектом, присвяченим історії мюнстерських скульптурних інтервенцій у міський простір.


Розмова, яку не можна проґавити! Вівторок, 11 червня. M17 Contemporary Art Center

На фото: Маріанна Вагнер в атріумі Державної та університетської бібліотеки міста Гамбург. В оточенні деталей роботи ізраїльського художника Аріеля Шлезінгера.

Взято з: https://medium.com/m%C3%BCnster-urban/outside-the-white-cube-1c29dcaad4e