Архивные проекты

  • Індустріальний едем

    13 – 23 листопада 2013 р.

    Продовжуючи тему головної експозиції в стінах Інституту проблем сучасного мистецтва (ІПСМ), Арткульт Фундація виступила організаційним партнером наступного проекту в Мистецькому Арсеналі під назвою «Індустріальний Едем» 

  • Індустріальний едем

    24 жовтня р – 20 листопада 2013 р.

    Modern Art Research Institute

    www.mari.kiev.ua


    ул. Щорса, 18-Д, г. Киев
    т/ф (044) 529-20-51, 529-46-77


    Головна мета проекту «Індустріальний едем» - виявити ті фактори, що виникли разом з промисловою революцією і продовжують визначати розвиток сучасного суспільства.

    Ще на зорі індустріальної епохи з'явилася надія на те, що налагодити побут, роботу і мислення людей не складніше, ніж побудувати верстат або автомобіль. З того часу люди стали частіше довіряти техніці, ніж собі, і тому щоб повернути віру в себе вони починають уподібнюватися машинам, використовуючи різні технології корекції свідомості й тіла. Звідси, на думку кураторів проекту Андрія Сидоренко та Ірини Яцик, бере початок технократичне ставлення до людини, що домінувало у ХХ столітті.

  • Море, вітер, людина

    28 травня р – 10 червня 2013 р.

    Левич – найостанніший романтик. Півтори дюжини великих, «шести футових», як казав Констебль, полотен. Море, вітер, чоловік. І жодних соплів – це вам не Андріївський узвіз. Різка оптика cучасного погляду. Все гранично чесно, мало не автобіографічно.

  • ленд-арт фестиваль Весняний вітер. Нова земля

    25 – 26 травня 2013 р.

    Найстаріший ленд-арт-фестиваль "Весняний вітер" цього року шістнадцятий раз збирає художників, що працюють з найприроднішими, але найскладнішими інструментами – повітрям, водою і землею.

  • ІНЬ

    28 лютого р – 13 березня 2013 р.

    Чоловіки-художники вибудовують стратегії, мріють про ціну в мільйон доларів, жінки - «роблять красиво». Іноді просто зі сміття. Поклавши руку на серце, що нам потрібно більше? Від чого тепло сильніше?